Justitiekanslern söker en administratör

Justitiekanslern är en myndighet under regeringen som i olika sammanhang företräder staten inom det rättsliga området. Justitiekanslern har sina lokaler på Riddarholmen i Stockholm. En närmare presentation av myndigheten finns på Justitie­kanslerns webbplats, www.jk.se.

Myndigheten har idag närmare 50 anställda, varav de flesta är jurister. Den administrativa en­heten sköter myndighetens admi­nistration inklusive registratur och arkiv. På enheten arbetar i nuläget åtta personer.

Eftersom en av myndighetens administratörer ska vara tjänstledig söker Justitie­kanslern nu en administratör. Anställningen är ett vikariat t.o.m. 30 juni 2023 med möjlighet till fast anställning.

Arbetsuppgifter

Arbetet som administratör innebär bl.a. att du bemannar Justitiekanslerns reception, vilket innefattar att besvara in­kommande telefonsamtal samt ta emot besökare och hjälpa dem tillrätta. Anställningen innefattar sed­van­liga kansligöromål som expediering, kopiering, arkivering och annan administration.  Dessutom bistår du registrator med diarie­föring av inkommande handlingar. Du har även kontakter med allmänheten, media och andra myndigheter, bl.a. ifråga om utlämnande av allmänna handlingar.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har gymnasieutbildning eller motsvarande utbildning. Det är bra om du har några års erfarenhet av recep­tions- och/eller kansli­göromål, gärna från offentlig förvaltning. Du har god datorvana, gärna erfarenhet av att arbeta i ärende­hanteringssystem samt god kommunikativ för­måga i både tal och skrift.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper

Du kommer att företräda myndigheten utåt. Det är därför viktigt att du har en hög känsla för service och att du inger för­­troende. Andra viktiga färdig­heter är noggrannhet och för­måga till koncentra­tion. Arbetet kan vara intensivt så du be­höver vara stresstålig. Du måste dessutom ha en mycket god sam­arbets­förmåga och trivas med att vara en del av ett arbetslag.

Anställningsvillkor

Anställningen avser heltid och är ett vikariat t.o.m. den 30 juni 2023 med möjlighet till fast anställning.

Anställningen är placerad i säkerhetsklass vilket innebär att vi kommer att göra en säkerhetsprövning. Du behöver därför vara svensk medborgare.

Vi tillämpar förtroendearbetstid och individuell lönesättning.

På vår webbplats www.jk.se finns information om hur vi behandlar personuppgifter.

Kontaktpersoner

Ytterligare upplysningar om anställningen lämnas av administra­tiva chefen Magdalena Bergendal, 010-475 93 11 och byråchefen Anneli Skoglund, 010-475 93 24.

Frågor kan även ställas till Anne Huhtinen, 010-475 93 13 (fackförbundet ST) samt föredraganden Åsa Linghede, 010-475 93 40 (fackförbundet Akavia).

Sista dag för ansökan är den 6 november 2022. Sänd den med e-post till ansokan@jk.se. Ange ärendenummer 2022/6068. Bifoga meritförteckning samt de handlingar och referenser i övrigt som du vill åberopa.

Vi undanber oss att bli kontaktade av bemannings- eller rekryteringsföretag.