Sök på beslut, diarienummer, yttrande och övriga artiklar.

Justitiekanslern (JK) söker två nyutexaminerade jurister

Arbetsuppgifter m.m.

JK:s huvuduppgifter är att ha tillsyn över myndigheter, att företräda staten i tvister i domstol, att reglera skadeståndsanspråk mot staten, att vara åklagare i tryck- och yttrandefrihetsmål samt att vara regeringens juridiska rådgivare.

Myndigheten har närmare 50 anställda, varav flertalet är jurister.

En stor del av anspråken grundas på lagen om ersättning vid frihetsberövanden och andra tvångsåtgärder. Som jurist består ditt arbete huvudsakligen i att handlägga och sätta upp förslag till beslut i sådana ärenden samt besvara frågor från allmänheten. Du kommer även att utföra vissa administrativa uppgifter.                                

Kvalifikationer

Vi söker dig som nyligen har avslutat dina studier på juristprogrammet med goda betyg och som gärna siktar på att senare söka notarietjänstgöring. Du är juridiskt mycket skicklig och noggrann, har ett gott omdöme och hög arbetskapacitet. Du tycker om att ta ansvar och uttrycker dig väl i tal och skrift. Arbetet kräver att du har lätt för att samarbeta och ett gott bemötande externt och internt. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och hur du motiverar ditt intresse för att arbeta hos oss.

Övrigt

Anställningarna är tidsbegränsade till två år (allmän visstidsanställning). Svenskt medborgarskap krävs.

Tjänsten som jurist är placerad i säkerhetsklass vilket innebär att vi kommer att göra en säkerhetsprövning.

Tillträde den 1 juni 2021 eller enligt överenskommelse.

JK har sina lokaler på Riddarholmen i Stockholm. Vi erbjuder en trevlig och attraktiv arbetsplats. Vi strävar efter en positiv arbetsgemenskap som ger de anställda möjlighet till professionell utveckling. Du kan läsa mer om JK:s verksamhet på vår webbplats, www.jk.se.

Upplysningar: Ytterligare information lämnas av byråcheferna Anna Falk

(tel. 010-475 93 25) och Anneli Skoglund (tel. 010-475 93 24) samt beredningsjuristerna Lejla Fazlinovic (Akavia; tel. 010-475 93 33) och

Josefine Andersson (Akavia; tel. 010-475 93 34). 

Ansökan: Du är välkommen med din ansökan senast den 9 april 2021.

Skicka din ansökan med e-post till ansokan@jk.se. Ange Justitiekanslerns referensnummer 2021/1949 i ämnesraden.

Bifoga dina examensbetyg tillsammans med ett personligt brev till din ansökan.

Justitiekanslern kommer att behandla dina personuppgifter vid beredningen av detta ärende. Närmare information om behandlingen av personuppgifter hos Justitiekanslern och om dina rättigheter finns på myndighetens webbplats.